Home > Groepen > Ervaringsverhalen

Vrijwilliger vertelt

Beslist geen spijt

Gert van Bokhorst, vrijwilliger Soloplus in Ede

Soloplus is een woonvorm voor alleenstaanden die zelfstandig kunnen wonen, maar die behoefte hebben aan een vertrouwde, veilige en sociale woonomgeving. Er zijn 24 appartementen én een ontmoetingsruimte voor sociale contacten. De ontmoetingsruimte is een gezellige grote woonkamer (met keuken) waar bewoners vier keer per week ’s avonds en één keer per week ’s morgens bijeen komen. Op één van die avonden wordt er gezamenlijk gegeten. Ik kom hier één avond per week. Als vrijwilliger zorg je voor een plezierige en huiselijke sfeer. We drinken koffie en thee met de bewoners, doen een spelletje en we hebben groepsgesprekken. Ik vind het belangrijk om me op deze manier in te zetten. In het verleden heb ik in het bedrijfsleven gewerkt en daarna werkte ik in het onderwijs, bij een MBO opleiding. Elf jaar geleden stond er in het Kerkenblad een oproep dat Soloplus vrijwilligers zocht. Ik meldde me aan en heb daar na al die jaren nog beslist geen spijt van.