Home > Wat doen wij > Rolstoelbussen

Rolstoelbussen

Uitstapjes voor mensen die slecht ter been zijn

Waarom

Naast reguliere zorg, dagbesteding en bezoek hebben verpleeghuisbewoners behoefte aan af en toe een uitstapje. Het is een welkome onderbreking van de dagelijkse routine. Voor zorginstellingen is het echter lastig iets leuks buiten de deur te organiseren voor mensen die rolstoel gebonden zijn, omdat er vaak geen vervoersmogelijkheden zijn.

Hoe

Daarom stelt Johanniter kosteloos een rolstoelbus ter beschikking aan een aantal zorginstellingen. De instellingen dragen alleen zorg voor de brandstofkosten. Een voorwaarde is dat er een minimaal aantal ritten per week gemaakt wordt, dat de bus niet commercieel gebruikt wordt en dat de bus alleen ingezet wordt voor activiteiten die anders niet mogelijk zouden zijn. Op deze manier kunnen ook verpleeghuisbewoners die rolstoel gebonden zijn leuke en gezellige uitstapjes maken, wat weer bijdraagt aan hun kwaliteit van leven.

De rolstoelbussen hebben we dankzij de bijdrage van een aantal fondsen kunnen financieren. Op dit moment rijdt er een Johanniter rolstoelbus bij de volgende instellingen: Zorgstroom in Middelburg, de DrieGasthuizenGroep in Arnhem, Huis ter Leede in Leerdam.

Click to access the login or register cheese