Home > Nieuws > Financiële steun corona acties

Financiële steun corona acties

16 juli 2020

Sinds het uitbreken van de coronacrisis gaat het overgrote deel van onze activiteiten niet door. In plaats daarvan hebben we meteen een aantal andere acties opgezet. Onlangs kregen we het positieve bericht dat stichting RCOAK deze extra acties, die aan het begin van het jaar niet begroot waren, financieel wil ondersteunen. Veel dank! Dit geeft ons ruimte om naast de acties die we al hebben, nog nieuwe acties te ontwikkelen. Hoe veel dit voor mensen kan betekenen, leest u hieronder.

Onze vakantiegasten maken gebruiken van de Johanniter belservice; sinds half maart bellen lieve vrijwilligers met onze vakantiegasten. Marga, één van deze vrijwilligers schreef ons:

‘Vakanties die helaas niet door gaan: sneu voor gasten maar ook voor de vrijwilligers. De belservice – opgestart om contact te houden met vakantiegasten – blijkt een goede beslissing geweest. De ouderen die wij bellen kijken echt uit naar een telefoontje van ons. Een praatje over hoe ze het redden en hoe het is met ze nu ze niet op bezoek konden bij hun partner in het verpleeghuis (ondertussen weer wel). Het is fijn om te horen dat ouderen zich dan niet alleen voelen en dat ze kunnen praten en even hun hart luchten. De teleurstelling over het niet doorgaan van bijna alle Johanniter activiteiten is groot maar wordt wel begrepen. En nu maar hopen dat volgend jaar de zorgvakanties weer gewoon doorgaan, en dan ben ik ook weer van de partij!’

 

Click to access the login or register cheese