Home > Nieuws > Buitenlands bezoek in Den Haag

Buitenlands bezoek in Den Haag

02 april 2019

Vorige week liepen er veel Europese Johanniter collega’s rond op ons kantoor in Den Haag. Er was een meerdaagse meeting van de PR & Marketing groep van Johanniter International (JOIN) en een meeting van het bestuur van JOIN. Het was een eer en een genoegen om op onze mooie locatie een paar dagen zoveel Johanniter gasten te mogen ontvangen!

 Johanniter International is een netwerk van twintig Johanniter organisaties in Europa en het Midden-Oosten. Binnen JOIN wordt kennis gedeeld en worden krachten gebundeld. Met elkaar kun je meer bereiken! Zo zijn er werkgroepen met specialisten uit verschillende landen die zich verdiepen in een bepaald onderwerp. Naast de PR-werkgroep is er ondermeer een werkgroep die die zich bezighoudt met medische zaken en een die focust op vrijwilligers.

Het bestuur van Johanniter International was een dag eerder in Den Haag voor een eigen vergadering. Op woensdagavond werd er door de twee groepen gezamenlijk gedineerd. We hadden gekozen voor een Indisch restaurant waar de gasten getrakteerd werden op een uitstekende en zeer uitgebreide rijsttafel. Dat maakte diepe indruk!

Tijdens de vergaderingen op donderdag en vrijdag kwamen tal van onderwerpen aan bod. Het doel is van elkaar te leren, elkaar te inspireren, ideeën op te doen en waar mogelijk samen te werken. Nederland presenteerde onder andere de nieuwe vakanties en vooral de Deense delegatie had hier veel belangstelling voor; mogelijk willen zij ook vakanties gaan organiseren. Johanniter organisaties in de diverse landen zijn op verschillende terreinen actief, dus niet elke activiteit is geschikt voor elke organisatie. Ondanks onderlinge verschillen is het doel van elke Johanniter organisatie: hulp bieden aan mensen die dat om welke reden dan ook nodig hebben.

 

 

Click to access the login or register cheese