Home > Nieuws > Week tegen Eenzaamheid

Week tegen Eenzaamheid

27 september 2023

Van donderdag 28 september t/m woensdag 4 oktober 2023 is het de landelijke Week tegen Eenzaamheid. Ook Johanniter Nederland doet mee.

De Week tegen Eenzaamheid wordt in het kader van het actieprogramma Eén tegen Eenzaamheid georganiseerd door het ministerie van VWS. Tijdens de week zijn er talloze initiatieven van vele organisaties. Want helaas blijft het nodig om aandacht te vragen voor het onderwerp eenzaamheid.

Eenzaamheid komt heel veel voor en kan iedereen overkomen. Toch zijn er ook factoren die de kans op eenzaamheid en/of sociaal isolement vergroten, zoals hoge leeftijd, een beperking, armoede. Niet helemaal toevallig hebben de doelgroepen voor wie Johanniter Nederland zich inzet te maken met een of meerdere van deze factoren. Aandacht geven, mensen het gevoel geven dat ze gezien en gehoord worden is dan ook een belangrijk deel van ons werk.

Het spreekt voor zich dat Johanniter Nederland de Week tegen Eenzaamheid een uitstekend initiatief vindt. Hoe meer mensen eenzaamheid bij anderen en zichzelf herkennen en weten wat ze ertegen kunnen doen, hoe beter. Wij geven deze Week tegen Eenzaamheid dagelijks, via de online kanalen, kleine, laagdrempelige tips, zodat iederéén een mooi gebaar kan maken. Doe je mee? Samen maken we van de Week tegen Eenzaamheid een succes!

 

 

Click to access the login or register cheese