Home > Nieuws > Tip! Gratis app ‘Dementie en herinneringen’

Tip! Gratis app ‘Dementie en herinneringen’

09 augustus 2023

Kent u de app ‘Dementie en herinneringen’ al? Het is een simpele én gratis app voor het ophalen van herinneringen met herkenbare beelden, muziek, geluiden en foto’s.

App voor het ophalen van herinneringen

Een unieke app met liedjes, filmpjes, geluidsfragmenten en foto’s uit de jaren ’40 tot ’85. Door hier samen naar te kijken en te luisteren, kunnen herinneringen worden opgehaald. Het is een middel om met elkaar mooie en plezierige momenten te beleven.

Het ophalen van positieve herinneringen

Het ophalen van positieve herinnering wordt ook wel reminiscentie genoemd. Het is een mooie manier om de contactmomenten met mensen met dementie meer waardevol te maken. Met name hun jeugdherinneringen blijven vaak lang bewaard. Ze vinden het dan ook heerlijk om bekende beelden en geluiden te zien en te horen en om daarover te praten. Het geeft hen zelfvertrouwen als ze worden aangesproken op de dingen die ze nog wél weten en kunnen. Voor de mantelzorgers zijn deze ontspannen contactmomenten ook heel bijzonder.

Gratis app voor mooie contactmomenten

De app ‘dementie en herinneringen’ is een handig hulpmiddel om de mooie herinneringen aan vroeger samen te beleven. Het bevat een verzameling liedjes, filmpjes, foto’s en geluidsfragmenten uit de jaren ’40-’85. De app is beschikbaar voor Android en IOS en gratis te downloaden in de Google Play Store en App Store. Je herkent de app aan de afbeelding van het ‘vergeet-me-nietje’.

Leuke voorbeelden uit de app zijn:

  • Oudhollandse liedjes, zoals De Postkoets en Schuitje varen.
  • Geluiden van vroeger, zoals de wasmachine, de stoomtrein en radiofragmenten.
  • Sprekende foto’s van huishoudens, de schooltijd en feestdagen.

Meer weten?

Lees hier meer over de app ‘Dementie en herinneringen’.

Click to access the login or register cheese