Home > Nieuws > Johanniter groep in het nieuws

Johanniter groep in het nieuws

03 april 2017

Johanniter Nederland heeft zo’n dertig lokale vrijwilligersgroepen bij organisaties of instellingen die actief zijn op het gebied van zorg & welzijn. Soms wordt hier in de media aandacht aan besteedt, zoals onlangs het geval was bij de Johanniter Opvang in Ede.

De Johanniter Opvang is een organisatie voor maatschappelijke opvang. Deze organisatie biedt twee vormen van huisvesting, begeleiding en ondersteuning aan kwetsbare mensen met problemen van relationele, psychosociale, psychiatrische en/of materiële aard.

De Johanniter Crisisopvang voorziet in tijdelijke individuele crisisopvang, huisvesting en ondersteuning en begeleiding voor mensen in noodsituaties. Hiervoor beschikt de Crisisopvang over appartementen voor gezinnen en éénkamerappartementen die gemeubileerd en ingericht zijn.

Daarnaast is er het project Soloplus. Dit bestaat uit 24 appartementen voor alleenstaanden die weinig sociale contacten hebben. Op dit laatste punt wordt ondersteuning geboden.

De Gelderlander besteedde aandacht aan de Johanniter Crisisopvang en de schrijnende verhalen erachter. Klik hier om het artikel te lezen.

 

Click to access the login or register cheese