Home > Vrijwilligers > Soorten functies

Soorten functies

Kijk wat bij je past en meld je aan!

Zonder vrijwilligers zou Johanniter Nederland minder (frequent) juist dié extra zaken aan kunnen bieden aan cliënten, die het leven aangenaam maken.

Bij Johanniter Nederland kun je je op verschillende manieren als vrijwilliger inzetten, structureel of incidenteel.

Bij Johanniter Nederland is altijd plek voor enthousiaste, bekwame vrijwilligers. Het vrijwilligerswerk binnen Johanniter Nederland is zeer divers. Kijk hieronder voor de mogelijkheden.

Vakanties

Als vakantievrijwilliger begeleid je een week lang een vakantie voor mensen met een functiebeperking. De meeste vrijwilligers worden ingezet in de zorg. Het is hard werken, maar als vrijwilliger geniet je net zo veel als de gasten.

Groepen

Bij onze lokale groepen vervullen de vrijwilligers een breed scala aan taken. Veelal gebeurt dit in een zorg- of welzijnsinstelling. Meestal werk je vaste dagdelen per week. Aanmelden kan bij de coördinator van de betreffende groep.

Buitenland

Als Johanniter vrijwilliger kun je meedoen met het uitwisselingsprogramma van Johanniter International. Je draait dan tijdelijk mee met het vrijwilligerswerk van een van onze Europese zusterorganisaties. Voor meer informatie kun je contact opnemen met ons kantoor.

Overig

Soms zijn er vrijwilligers nodig voor eenmalige activiteiten. Bij oproepen zie je waar we op dit moment iemand voor zoeken.