Home > Vrijwilligers > Soorten functies

Soorten functies

Kijk wat bij je past en meld je aan!

Bij Johanniter Nederland kun je je op verschillende manieren als vrijwilliger inzetten, structureel of incidenteel.

Vakanties

Als vakantievrijwilliger begeleid je een week lang een vakantie voor mensen met een functiebeperking. De meeste vrijwilligers worden ingezet in de zorg. Het is hard werken, maar als vrijwilliger geniet je net zo veel als de gasten.

Projecten

Als je je liever niet vastlegt op een vaste dag per week, kun je je bijvoorbeeld aanmelden als vrijwilliger bij Levensvreugde. Dan help je zo nu en dan mee om cliƫnten een fijne ochtend, middag of avond te bezorgen.

Groepen

Bij onze lokale groepen vervullen de vrijwilligers een breed scala aan taken. Veelal gebeurt dit in een zorg- of welzijnsinstelling. Meestal werk je vaste dagdelen per week. Aanmelden kan bij de coƶrdinator van de betreffende groep.

Buitenland

Als Johanniter vrijwilliger kun je meedoen met het uitwisselingsprogramma van Johanniter International. Je draait dan tijdelijk mee met het vrijwilligerswerk van een van onze Europese zusterorganisaties. Voor meer informatie kun je contact opnemen met ons kantoor.

Overig

Soms zijn er vrijwilligers nodig voor eenmalige activiteiten. Bij oproepen zie je waar we op dit moment iemand voor zoeken.